Cum știi că o geantă este bine lucrată și te va ține în timp?

Noi, femeile în general suntem atrase de lucrurile care din punct de vedere vizual ne spun o poveste. Așa alegem de cele mai multe ori și gențile. Ne uităm la cât de mult ne plac din punct de vedere estetic, la culoare, la formă, la câte buzunare există, însă ne lăsăm ghidate de cele mai multe ori, de cât de mult ne place geanta, și nu de felul în care a fost croită.

De aceea, ne-am propus să îți dezvăluim câteva trucuri despre cum să știi că o geantă este bine lucrată.

În ziua de azi când societatea ne obligă să consumăm cât mai des, observăm că unii producători nu mai acordă atenție lucrului bine făcut. Ci din dorința de a lucra cât mai multe produse, la un preț cât mai mic, omit să mai pună accent pe calitate. Iar noi femeile ne trezim că azi am cumpărat un obiect și îl purtăm de 2-3 ori și apoi încep să apară primele probleme: produsul începe să se descoasă, să se deformeze, să se decoloreze, poate de cele mai multe ori chiar să se rupă.

Există o vorbă “sunt prea sărac ca să îmi cumpăr haine ieftine”. Multe persoane consideră că vorba aceasta este o strategie de marketing pentru ca vânzătorii să vândă scump. Dar dacă analizezi mai bine, îți dai seama că există un sâmbure de adevăr. Lucrurile bine făcute, necesită materiale de calitate, o mână de lucru profesionistă, niște etape în procesul creației peste care este bine să nu sari, astfel încât să nu faci rabat de la calitate.

Spre exemplu: ți s-a întâmplat și ție să mergi la cumpărături, să vezi o rochie care îți place foarte mult, dar când ai pus-o pe tine ai constatat că nu o vei putea purta decât la plajă, pentru că materialul este atât de subțire încât se vede prin el? Ei bine, producătorul pentru a scoate un preț cât mai mic de producție, nu a mai adaugat căptușeala, iar produsul scos pe piață este din start un produs prost, care în mod normal nu ar trebui să treacă de controlul calității.

Să îți mai dau un exemplu: ai vrut să îți achiziționezi vreodată o geantă care avea pielea parcă nefinisată pe margini, adică părea că a fost tăiată cu foarfeca și cineva a uitat să tragă o cusătură ca să termine produsul?

Sunt multe genți în stilul acesta, multe din ele chiar din piele, care deși au preț mai mic, nu după foarte mult timp încep să se deformeze. De ce? Pentru că acea geantă de piele fără cusături are câteva lucruri lipsă. Când alegi o geantă de damă pentru activitățile de zi cu zi, caută neapărat să fie de calitate. Desigur costă mai mult, însă merită investiția. Dacă te zgarcești, probabil o să ai surpriza să te trezești în scurt timp că nu rezistă la purtare, se strică, se descoase sau devine inestetică.

Alegerea unei genți presupune să existe un mix perfect între calitate, design, personalitate, culoarea potrivită și preț.

Rezistența este dată de calitatea pielii dar și de cusături, finisaje și accesorii. Dar să le luăm pe rând:

1. Pielea

Gențile din piele de calitate au pielea delicată și plăcută la atingere, chiar dacă pe interior au fost folosite materiale de întăritură, pentru a crea o anumită rigiditate genții. Așa cum sunt gențile noastre Cassinia care pentru a fi mai rezistente, dar și pentru ca broderia să fie mai de calitate, am folosit un material întăritor pe interior pentru a da rezistență genții în timp.

Pentru a verifica dacă pielea este de calitate, apasă cu degetul până se fac mici cute și încrețituri, dacă acestea dispar, pielea este de calitate.

2. Cusăturile

O geantă de bună calitate ar trebui să aibă cusăturile perfect cusute, cu ață în tonul culorii pielii. În niciun caz nu ar trebui să existe ațe la vedere, pentru că aceasta înseamnă că produsul nu a fost curățat, nu mai zic de cusăturile strâmbe, acestea nu ar trebui să existe pe niciun produs pentru că sunt inestetice și totodată dau dovadă că au fost executate fără simț de răspundere. Ața cu care se coase geanta trebuie să fie de calitate, o ață dură și rezistentă în timp.

3. Fermoarele

Acestea trebuie să fie cusute perfect și să urmeze întreaga linie a genții. Culoarea fermoarului se va alege în ton cu geanta, astfel încât acesta să treacă aproape neobservat.

Dacă o geantă este de calitate va avea fermoare cu dinți metalici, deoarece acestea rezistă o perioadă mai mare de timp. Bănuiesc că atunci când îți place o geantă foarte mult, nu vrei să o schimbi imediat.

Totodată, este important de subliniat că fermoarul de calitate are la capăt o terminație de metal. Rolul acestei terminații este ca la închiderea genții sa poți pinde bucata de fermoar, iar aceasta să nu se strice de la repetatul închiderii genții. Mulți producători aleg să pună la capătul fermoarului o bucată de piele. Este evident că este mult mai ieftin așa, pentru că se pot folosi bucățile de piele rămase, în schimb pentru a achiziționa bucata de metal, este nevoie de un cost suplimentar. Iată, așadar cum mici diferențe fac dintr-o geantă obișnuită una de calitate.

Te-ai gândit vreodată să verifici fermoarul de la buzunarul din interiorul genții? Poate că nu. Dar calitatea ar trebui să primeze și în interior. Multe genți nu au deloc fermoar înăutru, pentru că este mai ieftin să coși doar un buzunar, care bineînțeles că în timp se vă lărgi și poate chiar se va descoase de la greutatea lucrurilor pe care le pui în interior. Însă atunci când există și fermoar la buzunarul din interior, de regulă trebuie să existe și o bucată de piele de întăritură de jur împrejurul fermoarului, iar acest lucru va face ca buzunarul să reziste sub presiunea greutății. Încă ceva important, bucata de piele care este folosită de jur împrejurul fermoarului ar fi bine să fie cusută cu două cusături pentru a da rezistență în timp. Pot exista și buzunare fără fermoare, dar acestea în general sunt mici și au rolul de a susține obiecte foarte mici care nu sunt grele.

4. Mânerele

Mânerele pot schimba aspectul unei genți. Nu mai zic că sunt o piesă importantă a genții deoarece ele duc toată greutatea. Am văzut genți cu mânerele din piele de proastă calitate care în timp au crăpat. O geantă de piele ar trebui să aibă mânerele din aceeași piele din care s-a croit toată geanta, nu din resturi de bucăți rămase de la alte genți. În plus, acestea trebuie să fie dublate chiar dacă se folosește mai multă piele. Gândește-te că tot ceea ce pui în geantă este susținut de mânere. Marginea mânerelor trebuie să fie finistată corect, nu doar vopsită. Ține minte! Vopseaua este adevărat că oferă un aspect frumos, dar în timp se poate decolora, iar pielea începe să se franjureze. Mânerele bine finisate pe margine, vor avea un adeziv special care nu numai că are rol de a vopsi, dar îmbracă marginea și îi dă un aspect frumos. O geantă de calitate va avea întotdeauna mânerele la fel de bine lucrate ca toată geanta per ansamblu. Este exclus ca o geantă de calitate din piele să aibă mânerele realizate din Gore-Tex sau ceva similar.

Pentru gențile de ocazie sunt recomandate mânerele metalice sau cele din piele, dar trebuie să fie foarte subțiri. Asta pentru că gențile de ocazie sunt în general mici, iar rolul lor este de a sublinia delicatețea femeii.
Desigur, pot exista mânere metalice și la gențile mari de zi cu zi, dar în timp de la greutatea lucrurilor din geantă, acestea se pot rupe.

5. Detaliile mici care fac diferența

Trăgătorul de fermoar

Am observat de-a lungul timpului că lipsesc cu desăvârșire chiar și la branduri de renume, anumite detalii care fac ca geanta să fie durabilă în timp.

Spre exemplu, te-ai gândit că tot deschizând și închizând geanta, partea de care ții când deschizi (trăgătorul în termeni tehnici) are o importanță deosebită? Multe din genți au trăgătorul nefinisat. Poți verifica și tu la geanta ta chiar acum. Verifică dacă este pusă doar o bucată de piele fără niciun finisaj. Ei bine dacă este așa, vei vedea că în timp acea bucată de piele se va deforma, poate chiar se va rupe. În schimb, o geantă care are un trăgător de calitate, ar trebui să aibă de jur împrejur marginea finisată, astfel încât să nu se vadă bucata de piele ca și cum abia fost tăiată. Ca în exemplul de mai jos.

Totodată, verifică și fermoarele din interior. Același lucru este valabil și acolo.
La anumite genți poate exista trăgător de fermoar din metal, și deși pare mai rezistent, pentru că nu are flexibilitate, se pot desprinde sau chiar rupe. Dacă și ție ți s-a întâmplat să rămâi cu fermoarul în mână, atunci știi despre ce vorbesc.

Piciorușe metalice

Ți s-a întâmplat vreodată să ieși cu fetele la o cafea și când te-ai așezat, să vrei să îți pui geanta pe masă, dar să observi că nu știi cum să o așezi pentru că aceasta nu avea foarte bine definită baza?

Eu am pățit-o. Și biata geantă sfârșea ori agățată de mânere, ori pusă efectiv pe masă pe una din părți, iar în timp chiar fața genții mi se zgâria sau agăța.

Ei bine, o geantă de calitate ar trebui să aibă piciorușe metalice la baza genții. Dar ce sunt acele piciorușe metalice? Sunt acei mici bulbi metalici de pe fundul genții, aflați în exterior și care au rol de protecție. În plus, piciorușele de metal se vor amplasa pe o bucată de piele întărită care va păstra forma genții. Ține minte, de la bază pleacă totul, dacă baza nu este bine lucrată, atunci nici finisajele nu vor fi de calitate. Baza (fundul genții) trebuie să fie fermă, să aibă o bucată de piele pe care s-a folosit un material întăritor și care are piciorușe metalice care protejează pielea de zgârieturi.

În concluzie, este important ca geanta să fie frumoasă și să îți placă, dar nu uita să te uiți la detaliile care fac diferența. Oricât de mult ți-ar plăcea o geantă, dacă o porți un sezon și apoi se rupe, probabil că vei fi dezamăgită. Există multe modele pe piață, important este ca geanta să îți ofere confort la purtare, spațiu îndestulător, să fie practică, robustă și să aibă desigur un design plăcut.

Dacă vrei să alegi o geantă cu un design deosebit, te așteptăm în magazinul nostru online.

Și ca să te convingem îți lăsăm aici câteva modele din cele mai vândute genți.

Trimite mai departe
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *